Recept - Rajče plněné houbami, kuřecím masem a sýrem s pohankou


Rychlé a nenáročné jídlo, které zajímavě vypadá

suroviny:
2ks kuřecích prsou
4 masitá rajčata
4 menší žampiony nebo hlíva ústřičná
snítka tymiánu
plátek tvrdého sýra
sůl
šálek pohanky
2šálky vody
1 střední cibule
2 lžíce oleje

Postup přípravy:
Pohanku propláchnu vodou a dám vařit do osolené vody (stačí vařit cca 2 minuty a pak jen nechat dojít pod pokličkou).
Na pánvi nechám zezlátnout najemno nakrájenou cibulku (na lžíci oleje), kterou přidám do hrnce s "bobtnající" pohankou.
Na stejné pánvi orestuju kuřecí maso na kostičky (pokud je třeba, přidám trochu oleje).
Mezitím si vydalbu rajčata, dužinu pokrájím na kostičky a rovnou přidám ke kuřeti společně s houbami nakrájenými na malé kousky. Přidám snítku tymiánu, sůl a chvilku restuji.
Touto směsí naplním rajčata, překryju plátkem tvrdého sýra a nechám zapáct v troubě cca 10 minut.

Rajče servíruju s pohankou.
Dobrou chuť!

Tereza Hodycová


Pohanka je bezlepková pseudoobilovina. Je významným zdrojem rutinu, který udržuje zdravé cévy. Proto je doporučována jako prevence křečových žil či při problémech s hemoroidy.



Potřebujete filtr pro články, videa a e-booky?



Řekli o nás