Recept - Sušenky z avokáda


Proč Avokádo? 


Avokádo je asi nejvíce energeticky náročné ovoce, ale má k tomu zřejmý důvod. Avokádo obsahuje kvalitní tuky, které mohou využít ti, kteří nemají rádi ryby. Obsah tuků závisí na úrovni zralosti plodu. Zralé avokádo má tmavě zelenou až černou barvu. Dužina zralého avokáda je měkká, dobře se roztírá a má žlutou barvu, pecka jde lehce vyloupnout. V kuchyni lze avokádo použít bez složitých úprav k pomazánkám, dresinkům nebo skvělému, rychlému  guacamole a nebo třeba do sušenek. 


Co na sušenky z avokáda potřebujete:


1 zralé avokádo

 tabulku dobré  čokolády

1 lžíci řepkového leje

½ hrnku javorového sirupu

3 vejce

½ hrnku kakaa

½ hrnku polohrubé mouky

2cm másla


Jak na to:


Avokádo rozmixujte do hladka na kašičku.  Při pokojové teplotě nechte „povolit“ máslo. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu se lžící řepkového oleje. Čokoládu, avokádo smíchejte s máslem, sirupem, kakaem, vejci a moukou, vše dobře promíchejte do hladké hnědé hmoty. Nechte asi hodinku ztuhnout v ledničce.

Předehřejte si  troubu na 180°C . Na pečícím papíře pomocí sáčku nebo jen tak lžičkou vytvarujte  „sušenky“. V předehřáté troubě sušenky pečte asi 15-20 minut.


Dejte nám vědět, třeba na náš Facebook, jak vám sušenky chutnaly.

Marie



1 avokádová sušenka obsahuje přibližně 150kJ



Potřebujete filtr pro články, videa a e-booky?



Řekli o nás