Recept - Nejjednodušší vajíčkové muffiny na světě


Snídaně s nízkým glykemickým indexem

Namazaný chleba k snídani vás neba a míchaná vajíčka také nejsou žádná hitparáda? Vajíčkové muffiny jsou jasná volba. Skvělý obsah bílkoviny vám zajistí pocit sytosti na celé dopoledne.

Postup vajíčkových muffinů je tak jednoduchý:

zapni troubu na 200oC - rozklepneš - rozkvedláš - vyliješ - osprchuješ se - nasnídáš se



Na 6 vajíčkových muffinů potřebujete, teda takhle já jsem využila níže uvedený seznam, vy si klidně do nich naházejte, co máte po ruce.

  • 5 vajec
  • 6 plátků šunky
  • kousek tvrdého sýra
  • 12 cherry rajčátek
  • Krapet soli a pepře

Troubu si předehřejte na 200oC.
Do muffinových formiček vyložených papírovým košíčkem rozdělte nakrájenou šunku, sýr, cherry rajčátka. Rozkvedlejte vajíčka, trochu je osolte, opepřete dle chuti. Rozšlehanými vejci zalijte košíčky a šup s nimi do trouby. Pak se v klidu osprchujte a za 15 minut muffiny vyndejte z trouby.



Dobrou chuť a čilá rána Vám přeji,

Marie



Vajíčka jsou jednou z nejgeniálnějších potravin. Biologická využitelnost bílkoviny z vajíčka je 95%, tj. téměř vše naše tělo využije. Vaječný bílek je tak komplexně poskládán, že biologická využitelnost samotného vaječného bílku je 100%.



Potřebujete filtr pro články, videa a e-booky?



Řekli o nás