Recept - Pečená červená řepa


Červenou řepu už známe z Babylonie, byla oblíbená i ve starém Říme. Je to skvělá velmi hodnotná zelenina, která příznivě působí na náš organismus, jsou jí připisovány účinky někdy až neuvěřitelné… Nicméně je fakt, že obsahuje množství minerálů, kromě sodíku také draslík a vápník, je zdrojem vitamínu C a vlákniny. Používá se za studena i za tepla. Jeden z těch „za tepla“ receptů vám přinášíme.

Co na pečenou červenou řepu potřebujeme:


věští bulvu červené řepy

½ paličky česneku

2 lžíce oleje

2 lžíce balsamikového octa

timián nebo provensálské koření

krapet soli, krapet pepře

mozzarellu nebo jiný oblíbený sýr

alobal a troubu

Jak pečenou řepu připravit:


Bulvu řepy očistíme od hlíny. Postavíme do alobalu.  Zakápneme olejem, trochu balsamikovým octem, zasypeme kořením dle chuti. Já dávám většinou provensálské nebo samotný tymián.

Přidejte neoloupané stroužky česneku, musí zůstat v pevné slupce, aby se nerozpadly. Lehce osolte, opepřete a pečlivě zabalte do alobalu, aby nic nevytékalo. Nechte hodinu v troubě péct na 200oC.

Posléze nakrájejte, plátky proložte třeba mozzarellou či jakýmkoliv jiným sýrem, a pochutnejte si!

Marie 



Příprava pečené řepy vám zabere asi 5minut, samotné pečení 1 hodinu.

Pečlivě zkontrolujte, abyste alobal, do kterého řepu balíte, měli po zabalení neporušený. 



Potřebujete filtr pro články, videa a e-booky?



Řekli o nás