Recept - Cuketový salát s bulgurem


Cuketa sama o sobě má nespočet využití v kuchyni - můžete ji přidat téměř do čehokoli, jak ve slané, tak sladké úpravě. Pro restování jsou nejvhodnější menší kusy. Když nakrájíme cuketu na kostičky, je třeba, aby všechny kousky obsahovaly také kus slupky, jinak je riziko, že se "rozblemtají" a to není cílem - v tomto receptu je chceme mít pěkně křupavé.

Ingredience:

- dvě malé cukety, nakrájené na kostičky

- hrst hub, kdo je má rád (nejsou nutné)

- kdo má rád, tak malá čerstvá chilli paprička

- malá cibulka, najemno nakrájená

- stroužek česneku - utřený a nasekaný najemno

- 1 lžíce olivového oleje

- uvařený bulgur

- krátce orestovaná lžíce slunečnicových semínek

Postup přípravy cuketového salátu:

Na oleji nejprve osmahneme cibulku, přidáme česnek, hned vzápětí cuketu, houby a malou papričku (pokud dáváte). Restujeme dokud nejsou kousky cukety na povrchu zezlátlé. Na jiné pánvi krátce orestujeme slunečnicová semínka na trošce oleje a v hrnci uvaříme bulgur. Vše smícháme dohromady a máme teplý cuketový salát jako vyšitý!

Dobrou chuť.

Tereza



Bulgur je nalámaná celozrnná pšenice, která je k dostání již předvařená. Mnohdy stačí pouze zalít vařící vodou a nechat nabobtnat.



Potřebujete filtr pro články, videa a e-booky?



Řekli o nás