Recept - Salát s žlutým melounem, gorgonzolou a dýňovým olejem


Velmi rychlý, ale chuťově výtečný čerstvý salát s použitím méně tradiční zálivky - dýňového oleje.

Dýňový olej patří k velmi prospěšným pro lidský organismus. Obsahuje vysoký obsah organicky vázaného zinku, vitaminy A a E a vysoký obsah omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na hladiny tuků v krvi, snižuje cholesterol.

Co smícháme?

cca 1/4 žlutého melounu pokrájeného na kostičky
4 listy římského (nebo jakéhokoli jiného salátu) natrháme na kousky
lžíce dýňového oleje (dokud jste nezkusili, netušíte, jak je skvělej!!!)
trocha gorgonzoly nebo nivy (gorgonzola je jemnější a sladší, tak se k tomu hodí lépe)
doplníme plátkem celozrnného chleba

Důležité je natrhané lístky salátu ručně "omáchat" v oleji, který je krásně obalí. Salát pak není suchý a olej nezůstane na dně talíře.

Dýňový olej patří k velmi prospěšným pro lidský organismus. Obsahuje vysoký obsah organicky vázaného zinku, vitaminy A a E a vysoký obsah omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na hladiny tuků v krvi, snižuje cholesterol.



Potřebujete filtr pro články, videa a e-booky?



Řekli o nás